24.rész-A csapdász és a lovas /1

Sziasztok! Ebben a részben két szemszögből is fogok írni, de azt jelezni fogom! Jó olvasást és köszönöm, hogy már 5-en vagytok!! :33


Másnap reggel bementem a suliba, és kiderült, hogy nekünk nem lesz tanítás, úgyhogy önfeledten rohantam haza, hogy levágjam a táskámat. Ki az erdőbe, ahol keresni kezdtem Avót egy nagy kosár hallal a kezemben. Tudtam, hogy általában egy kis tisztáson szokott várni, úgyhogy oda is siettem.
-Szerbusz, kislány! Tegnap merre jártál? Azt hittem má....
Avokádó nem volt a helyén. Ismételten. Komolyan kezdtem aggódni, ezért megint meg kellett tennem egy utat a barátnőmék házáig, hogy Smaragddal üzenetet küldhessek Hibbantra.
Hablaty nemsoká meg is érkezett én pedig Fogatlan hátára ugorva jeleztem, hogy indulhatunk.
Komolyan éreztem, hogy történt vele valami, és mint már tudjuk, a megérzéseim nem csalnak.
Megköszöntem a fiúnak a fuvart, majd Takonypóc háza felé indultam, hogy jól leszidjam a Szörnyennagyokat, amiért így rám ijesztettek. Benyitok...se kép se hang. A ház üres volt. Remek, akkor kereshetem, ez most még teljes mértékben hiányzik a hangulatomhoz.
Bejártam a fél szigetet, vagyis azt a részt, ahol a falu helyezkedik el, így a hegyekbe indultam, ahol a nagy hóban alig tudtam menni.
-Takonypóc! TAKONYPÓC ITT VAGY????
-Trixi, te mit csinálsz itt?-kérdezte egy fa mögül előmászva, Kampó pedig az oldalán érkezett meg.
-Kampó! Hát itt vagy, te lókötő! Avokádót, hol hagytad?
A sárkány értetlen fejjel fürkészte az arcomat nem értve miért vagyok ilyen ideges.
-Ne játszd itt az ártatlant! Értem én, hogy szeretitek egymást, de azért legalább egy nap egyszer én is láthatom?!
-Miről beszélsz?-kérdezte Takonypóc-Egész nap velem volt, de a te sárkányodról semmit nem tudok, nem láttam már tegnap, sőt tegnapelőtt este óta.
-K-komolyan? Kampó, nem veled volt?
A sárkány megrázta szarvas fejét és azt hiszem megértette az aggodalmam.
-Takony...elkérhetném a sárkányodat? Meg kell keresnem Avót!
-Mi? Nem!
-Kérlek! Te vagy az egyetlen reményem-sajnos-!
-Miért nem mégy a vaslábú haverodhoz?
-Mert nem engedné, hogy elvigyem Fogatlant...
-Nem és kész! Nekem szükségem van rá a fahordáshoz!-mutatott maga mögé, ahol gúlába voltak pakolva a rönkök.
-Kérlek! Bármit megteszek!
-Hmm...bármit?-vigyorgott.
-Bármit!...Nem, nem leszek a csajod, ha erre megy mi a játék!-mondtam.
-Ó, a csudába!
Most már tényleg ott jártam, hogy leütöm, ha nem vihetem al a sárkányát, de láttam, hogy az állat sem volt túl nyugodt, mióta tudomására hoztam Avokádó eltűnését. Úgy ért véget a beszélgetés, hogy Kampó farkával tarkón vágta gazdáját, egyszer-kétszer megforgatta a levegőben-ami engem is egy kevéssel jobb kedvre derített-mire a fiú ideadta, mert belátta, hogy nem fogják tudni a közben hóviharrá nőtt szélben a fát a szigetre elszállítani. Őt kiraktuk a Nagyterem előtt, mi pedig ketten elindultunk.
 
-Na jó, meg kell találnunk! Van ötleted?
Megrázta a kobakját, vagyis nem tudja.
-Mehetünk arra,-mutattam egy irányba-habár nem hiszem, hogy az erődhöz ment volna. Arra!-fordultunk az ellenkező irányba.


*azon az ismeretlen helyen, ismeretlen(?) szemszögből*

Ez nem jó... Nagyon nem jó. Ez a fazon hogy volt képes leállítani ezt a sárkányt egy kis ordibálással?
Valamit csinálnom kell, különben az a csaj fog engem kicsinálni, ha megtudja mi történt. Meg fogja tudni, hisz van esze (azt hiszem). Megyek, megkérdezem Eretet...Tökfej! Bedob sárkánykajának, annak a lánynak tényleg igaza volt. A Sárkánylovasok biztosan tudnák, mit tegyek...mi van velem? Én csapdász vagyok, nem lovas! Azzal viszont nem teszek rosszat, ha...-gondoltam magamban.

Tudtam, hol van a sárkány ketrece, és úgy döntöttem megnézem minden rendben van-e vele. Nagy gömb alakú zárható valamikben tartották itt a rab sárkányokat. Amint a megfelelő tákolmány elé értem hallottam a benne rejtőző sárkány morgását, ezek szerint újból a maga ura. Nagy erőfeszítések árán sikerült elhúzni a kart, majd beugrottam és majdnem el is estem a landoláskor, mondjuk ez tőlem elvárható. A sárkány morgott, de erősen le volt láncolva így még a száját sem tudta kinyitni, hogy lelőjön. Nagyon félelmetes volt! Láttam a szemén, hogy eltenne láb alól, de próbáltam nem gondolni erre. Lassan igyekeztem közelebb merészkedni hozzá.
Még mindig fenyegető hangokat adott ki.
-H-hé! Nyugodj meg.-próbálkoztam, de sikertelenül, mert idegesen rázta a fejét.
-Hallasz? Tudom, hogy nem vagyok túl szimpatikus neked, de gondolom szeretnél visszakerülni a kotnyeles lányhoz.-erre felmordult.-B-bocsánat, a gazdádhoz.-körbenéztem még mindig ijedten, van-e a közelben valaki, miután megbizonyosodtam róla, hogy nincs, folytattam.-Tudok segíteni, de te is kellesz hozzá. Egyedül nem megy. Ki tudlak szabadítani, aztán mehetsz amerre gondolod.
Láttam, hogy kíváncsi lett és kevésbé ellenséges, habár ennyi nem lesz elég a meggyőzéséhez.
-Ha kiengedlek nem fogsz bántani?
Azt hiszem nem fog, habár nagyon tartok tőle.
Meg kell szereznem a kulcsokat!-villant át az agyamon.
-Most megyek.-jelentettem be. El is fordultam, de az állat nyüszíteni kezdett, mint egy kölyökkutya. Visszanéztem rá és láttam, hogy szenved. Csúnya sebek voltak rajta, annál is rosszabbak, mint amiket tőlünk kapott még a hajón. Bizonyára fájhattak neki, hisz az előzőekből sem gyógyult fel teljesen, de látszik, hogy foglalkozott vele...
-Jól elbántak veled. Ezekkel kezdenünk kell valamit. De mégis hogyan, itt nem hinném, hogy vannak gyógyfüvek...vagy mik.

Végül kimásztam a ketrecből és keresni kezdtem valamit, amivel egy kicsit rendbe tehetném a sárkányt.

*Trixi szemszöge*

Hol lehet? Már órák óta keressük. Ha csak elcsatangolt volna, akkor Kampó nem lenne ilyen ideges.

A hóvihar olyan erős lett, hogy szinte az orrunkig sem láttunk, így keresnünk kellett egy menedéket. Találtunk (nem túl) hamar egy szigetet, amibe volt egy földbe vájt járat, oda mentünk le. Valahonnan ismerős volt a formája, de abban a hidegben az agytekervényeim is lefagytak. Kerestünk egy kevés fát, majd ahogy követtük az utat egy kisebb földalatti tavat találtunk, így megvolt a vacsora mindkettőnknek. Észre sem vettem, hogy végigrepültük a napot. Meggyújtottuk a tüzet, majd pihentünk, legalábbis elméletben.

Hol vagy te sárkány? Remélem nincsen bajod.

Sziasztok! Nos hát ez volt az első olyan rész, ami több szemszögből íródott *rájön, hogy fenn említette* Azért nem írtam ki, kié a másik szemszög, hogy legyen egy kicsit izgisebb :DD Megihletett a Race To The Edge, szóval bizonyára lesznek olyan részek, amik ismerősek lehetnek valamilyen módon. Szép napot!
                                                       (Ugye igaz ránk? :DD)

Megjegyzések

 1. A rész szuper, mint mindig. Örülök, hogy a rendszeres olvasóid között lehetek! ^^ Egyébként ugyanannyi feliratkozónk van! ^^
  Én az ismeretlen szemszögű emberkét a negyedik sornál felismertem, és szép gyűlöletteljesen magam elé suttogtam a nevét, de most gonosz leszek és nem írom le, hogy ki az, hogy más is gondolkodjon kicsit. *tenyérdörzsölés*

  Az utolsó kép teljes igazság!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hehe :D
   Rá lehetett jönni egyébként. Én nagyon örülök, hogy a rendszeres olvasóim között vagy :D Köszönöm!

   Törlés
 2. Nagyon jó lett! Várom a kövit.
  Én is örülök hogy rátaláltam erre a blogra mert szuper!!
  Igen az utolsó kép igaz ránk HTTYD rajongókra! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm és köszönöm! Igen, teljesen igaz :D

   Törlés
 3. Én tudom hogy ki az ismeretlen szemszög, viszontka a nevét elfelejtettem XD
  Szerintem nem érdemli meg a RidingLove-féle gyűlöletet, de ízlések és pofonok (erről eszembe jutott a Maces and talons. Jaj)
  Örülök hogy a feliratkozóid közt lehetek!
  Rtte-s részek visszaköszönése juppí!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm neked is, igazából én sem igazán értettem Ridinglove-ot, de tényleg gyűlölhető...(spoileres ... XD)A maces and talons nekem is teccik (3 c-vel :D)

   Törlés
  2. Így visszagondolva én se nagyon értem magam, mert igaz, hogy ellopta Avokádót, de neki ez a dolga és ezt parancsolták neki. Attól függ, hogy kinek a szemszögéből nézzük.

   Törlés
  3. Ellopta? *vigyorogva kérdez*

   Törlés
 4. Tyűha, Trix, ez egyre izgalmasabb lesz!:)
  Nem is bírok értelmes kommentet írni, bocs, de most folytatom! XD

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése